Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Expressbussföretag satsar – länstrafikbolag lägger ner

Vy Bus4You satsar inför nerläggning från länstrafikbolagen. Foto: VyBus4You.

De båda länstrafikbolagen Värmlandstrafik och Länstrafiken Örebro avvecklar tågtrafiken mellan Karlstad och Örebro i slutet av det här året. Men redan den 30 mars utökar Vy Bus4You sin bussflotta med sex nya expressbussar och erbjuder bättre pendlingsmöjligheter mellan de båda städerna med 17 turer om dagen i vardera riktningen.

– Tack vare satsningen på sträckan mellan Örebro och Karlstad möjliggör vi främst arbetspendling mellan städerna, något om tidigare har haft begränsningar. Utökningen i Örebro kommer också lägligt då Värmlandstrafik och Region Örebro lägger ner den skattesubventionerade tågtrafiken mellan städerna, vilket innebär att fyra tågavgångar per dag i vardera riktningen försvinner, säger Robert Nyberg, vd på Vy Travel.

Vy Bus4You kör redan nu med hög frekvens mellan Karlstad och Arlanda flygplats, via Örebro, men det har inneburit sparsamt med morgonturer till Karlstad från Örebro och på kvällen från Karlstad till Örebro.

Det blir ändring på detta nu.

–

Örebroarna har verkligen uppskattat expressbussarna till Arlanda flygplats och vi har haft en fantastisk utveckling på sträckan. Förhoppningsvis uppskattar även Örebroarna och Karlstadborna att vi säkrar pendlingsmöjligheterna mellan städerna när den direkta tågtrafiken mellan städerna avvecklas. Naturligtvis kommer vi att erbjuda prisvärda pendlingskort på sträckan, säger Robert Nyberg

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)