Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Coronaepidemin: Största resmässan inställd – inget ITB i år

Inga flaggor i år när ITB-mässan i Berlin ställs in med några dagars varsel. Mässan är världens största resmässa. Foto: Ulo Maasing.

Världens största resemässa, ITB i Berlin, ställs in i år. Mässan skulle ha öppnat om mindre än en vecka, onsdag den 5 mars. Men på fredagseftermiddagen beslutade de tyska hälso- och ekonomidepartementen i praktiken att ställa in mässan. Orsaken är spridningen av coronaviruset.

Hälsovårdsmyndigheterna i Berlin meddelade vid 18.30-tiden på fredagen att samtliga mässbesökare måste bevisa för mässan att de inte kommer från riskområden eller har varit i kontakt med någon från riskområdena. Berlinmässan konstaterar att de inte har någon möjlighet att möta dessa krav.

– Men mer än 10 000 utställare från över 180 länder har ITB Berlin en enastående betydelse för den globala turistnäringen. Vi tar vårt ansvar för våra besökare, utställare och anställda på största allvar. Det är med tungt hjärta vi konstaterar att det nu har blivit nödvändigt att ställa in ITB Berlin 2020, säger Christian Göke, vd för Berlinmässan.

ITB Berlin brukar varje år räkna in cirka 150 000 fackbesökare och cirka 60 000 allmänhet.

Share Dela

Taggat som: ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)