Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Coronavirus på stor busskonferens

Coronavirus, sett i ett elektroniskt mikroskop. Foto: Wikimedia Commons.

Brittiska hälsovårdsmyndigheter har gått ut med information till cirka 250 deltagare på en stor busskonferens i London att en av deltagarna där har diganostiserats som bärare av det fruktade coronaviruset. Deltagare på konferensen var en rad nyckelpersoner inom brittisk bussbransch, bussleverantörer, branschmedia, politiker med flera.

Konferensen, UK Bus Summit, ägde rum i London den 6 februari, men först i denna vecka konstaterades att en icke namngiven deltagare var smittad av coronaviruset.

Bland konferensdeltagarna fanns också flera brittiska parlamentsledamöter liksom biträdande transportministern, baronessan Vere.

Arrangörerna av konferensen skickade på torsdagen ut ett e-postmeddelande till deltagarna att en person på konferensen var bekräftad bärare av viruset som orsakar en sjukdom som nu är döpt till Covid-19. I brevet meddelade arrangörerna att deltagarna inte behövde vidta några åtgärder om de mådde bra, men om de skulle få feber, hosta eller andra symptom skulle de stanna hemma, undvika kontakt med andra och ringa hälsovårdsmyndigheterna.

Här kan du läsa mer om coronavirus hos Folkhälsomyndigheten.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)