Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Resenärer får välja bästa bussföraren

Din Tur i Västernorrland söker årets bästa bussförare i länet.

På Bussförarens dag inledde Din Tur, det vill säga kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland, en kampanj för att utse länets bästa bussförare. Resenärerna får nominera sin favorit bland bussförarna. I början av sommaren kommer sedan Årets bussförare i Västernorrland att koras.

– Det känns väldigt roligt att få uppmärksamma alla duktiga förare som kör för Din Tur. Personalen är den viktigaste tillgången och förarna är de som möter resenärer varje dag. Vi tror att det finns många fantastiska historier om bussförarna som vi hoppas att resenärerna vill dela med sig av säger Michaela Björk, informatör, Din Tur.

Det är första gången Din Tur utser Årets bussförare i Västernorrland och det sker i samarbete med trafikbolagen. Årets bussförare är en person som gjort något extra, föregår med gott exempel, tar sin uppgift på allvar och älskar sitt jobb. Urvalsprocessen sker i tre steg där steg ett är att resenärerna får nominera bussförare som de tycker förtjänar titeln.

– Om man är osäker på namnet på bussföraren man vill nominera går det bra att ange dag, tid, linje och hållplats så hittar Din Tur föraren, säger Michaela Björk.

I nästa steg kommer en jury att utse tre finalister som sedan allmänheten får rösta på. 5 juni presenteras Årets bussförare 2020.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)