Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Snabbare för snabbuss i Karlstad

Den andra etappen av snabbusslinjen i Karlstad ska vara klar i december,. 2021. Foto: Ulo Maasing.

Den framgångsrika eldrivna snabbusslinjen i Karlstad ska byggas ut i snabbare takt. Den första etappen av den BRT-liknande linjen öppnades i december 2018. Nu är siktet inställt på att den andra etappen ska byggas ut nästa år med trafikstart i december 2021, rapporterar Värmlands Folkblad.

Den andra etappen ska omfatta en snabbusslinje som går från Välsvikens handelsområde i Karlstad till den nya stadsdelen Jakobsberg som håller på att växa fram på den gamla flygplatsen i Karlstad.

För Karlstads kommun och Region Värmland är det viktigt att trafiken på den utbyggda snabbusslinjen kommer igång innan slutet av 2021. Annars fryser det statliga stödet till utbyggnaden inne. Stödet täcker halva investeringskostnaderna för infrastrukturen.

Den första etappen hade en budget på 120 miljoner kronor, varav staten stod för hälften. Budgeten för den andra etappen är betydligt lägre, 15 miljoner kronor.

När den andra etappen är klar räknar Karlstads kommun med att totalt ytterligare 12 700 Karlstadsbor får mindre än 400 meter fån bostaden till närmaste snabbusshållplats.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)