Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transdevbussar brann i Skellefteå

Arkivbild: Ulo Maasing.

En omfattande brand i ett bussgarage i Skellefteå förstörde natten till måndagen förstörde totalt sju bussar. Garaget tillhör Skellefteå Buss men företaget har inga egna bussar där. Istället används det av Transdev, främst för trafiken längs Norrlandskusten.

Larmet kom in till räddningstjänsten i Skellefteå strax efter klockan tre natten mot måndagen. Enligt lokala medier har branden startat i en av bussarna. Inga personer har skadats vid branden och eftersläckningen beräknas pågå hela förmiddagen.

Eftersom Skellefteå Buss inte har några egna bussar i garaget påverkas inte lokaltrafiken i Skellefteå, däremot har ett antal turer längs Norrlandskusten ställts in av Transdev. Främst påverkas länstrafikens linje 12 mellan Skellefteå och Umeå, men även linje 21 mellan Skellefteå och Burträsk påverkas.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)