Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klartext för Åland

Fredrik Schön, Business Unit Manager på Transiro.

Nu tar Klartext Bussbokning steget in på den finska marknaden. Det är de åländska bussföretagen Viking Line Buss och Williams Buss som byter sina gamla bussplaneringssystem och går över till Klartext Bussbokning. Det innebär att Klartext har fått sina första kunder på den finska marknaden.

Viking Line Buss är ett helägt dotterbolag till rederiet Viking Line som kör både lokaltrafik och turisttrafik på Åland. Företaget bildades 1942 och gick tidigare under namnet Sundqvist Buss efter grundaren Alfons Sundqvist.

Även Williams Buss´ trafik består av både lokal- och beställningstrafik på Åland. Williams Buss grundades 1925 ingår i Rederiaktiebolaget Eckerökoncern.

– Att expandera till våra grannländer har alltid varit ett mål för oss och det är förstås fantastiskt roligt att vi nu får inte bara en utan två referenskunder på den finska marknaden. Det finska arbetssättet skiljer sig lite från de svenska bussbolagens och därför bygger vi in en del anpassningar i systemet. När dessa är på plats har vi alla förutsättningar för att bearbeta fler finska bussbolag, säger Fredrik Schön, Business Unit Manager på Transiro.

Transiro förvärvade i december 2019 Sindas Informationssystem AB med produkterna Klartext Bussbokning och Kassanova Affärssystem. Sindas är sedan den 1 januari 2020 uppdelat i Transiro Retail och Transiro Eco Transport och är båda dotterbolag till Transiro Int som är ett börsnoterat bolag.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)