Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN återupptar buss- och lastbilsproduktionen

Efter att ha legat nere i sex veckor återupptar på måndag MAN sin buss- och lastbilsproduktion. Foto: MAN Truck & Bus.

Buss- och lastbilstillverkaren MAN, som ingår i Tratonkoncernen, återupptar produktionen av bussar och lastbilar. Som en följd av covid-19-pandemin stoppade MAN produktionen i mitten av mars. Efter ett produktionsstopp som varat i cirka sex veckor kommer MAN:s produktionsanläggningar nu gradvis att återuppta sin produktion med reducerad kapacitet från 27 april. Samtidigt vidtar MAN en rad åtgärder för att säkra de anställdas säkerhet, bland annat genom ett större avstånd mellan de anställda och att vid behov erbjuda skyddsutrustning samt utbildning.

– En av de viktigaste utmaningarna har varit att säkerställa tillförlitliga leveranser av delar från våra leverantörer och att organisera våra egna arbetsprocesser för att skydda våra kollegor, men också åtgärder för att stimulera efterfrågan på kommersiella fordon, sammanfattar Joachim Drees, vd för MAN Truck & Bus.

– Våra leverantörer kommer från alla EU-länder. Därför ber vi politikerna att stödja oss med en samordnad strategi på EU-nivå för att stimulera marknaden.

MAN Truck & Bus uppger också att man kommer att fortsätta att upprätthålla servicenätverket för såväl MAN som för Neoplan. Det gäller både MAN: s egna serviceföretag och MAN Truck & Bus partnerföretag, så länge detta är tillåtet av myndigheterna i respektive region.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)