Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortfarande öppet fram hos KLT

Alltjämt med påstigning fram.

För över en månad sedan lät SL i Storstockholm stänga framdörrarna på bussarna för på- och avstigning. Anledningen var covid-19-pandemin och en oro från bussförarna att utsätts för smitta av påstigande passagerare. Efterhand har allt fler regioner följt efter, en del sedan skyddsombud utfärdat skyddsstopp och Arbetsmiljöverket har förbjudit öppna framdörrar. Men KLT, Kalmar Länstrafik, fortsätter att hålla framdörrarna öppna.

Så sent som förra veckan tvingade Arbetsmiljöverket bland andra Skånetrafiken att hålla framdörrarna på bussarna stängda. Skånetrafiken hade då länge spjärnat emot bussförarnas och fackets krav.

KLT håller alltjämt stånd mot kraven på stängda framdörrar och frågan är nu uppe hos Arbetsmiljöverket.

– Jag och mina kollegor är ganska oroliga. KLT har fortfarande inte tagit något beslut och vi undrar om de väntar tills det händer någonting, säger Tolga Gimigi bussföre som kör åt Kalmar länstrafik till SvT Nyheter Småland.

– Vi valde att hålla kvar trafiken i den omfattning vi har för att det inte ska bli så trångt på bussarna, och vi minskat hälften av våra passagerare på bussarna så det är gott om utrymme, säger Christer Holmgren, trafikdirektör på Kalmar länstrafik.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)