Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Stor buss- och gruppresearrangör i konkurs

En av Europas största buss- och gruppresearrangörer, brittiska SLG med bland andra bussresearrangören Shearings, har gått i konkurs. Foto: Shearings.

En av Europas största buss- och gruppresearrangörer begärdes på fredagen i konkurs som en följd av covid-19-pandemin. Det är brittiska SLG, Specialist Leisure Group, som drev flera bussreseföretag och en rad hotell och bland annat hade cirka 240 turistbussar som nu har dukat under i spåren av covid-19 och tvärniten i resebranschen. Bland de företag inom SLG som omfattas av konkursen finns välkända brittiska bussresearrangörer som Shearings, Wallace Arnold, National Holidays, Caledonian Travel liksom hotellkedjorna Country Living Hotels och Bay Hotels.

Koncernen har ställt in all verksamhet med omedelbar verkan sedan man misslyckats med att finna en köpare till hela eller delar av verksamheten.

SLG hade cirka 240 turistbussar och 44 hotell. 2 460 medarbetare förlorar nu sina arbeten. Vid konkursen hade cirka 64 000 kunder bokningar hos koncernens bolag.

– Påverkan av covid-19-pandemin på vårt 117-åriga företag och på resebranschen i sin helhet har varit förödande. Det är med tungt hjärta vi konstaterar att det inte gick att finna finansiering eller investeringar för att ta oss genom denna kris utan motstycke så att vår verksamhet kunde räddas, säger SLG:s koncernchef Richard Calvert.

De varumärken inom SLG som omfattas av konkursen är Shearings, National Holidays, UKbreakaways.com, Caledonian Travel, Wallace Arnold, Sporting breaks.com, Bay Hotels, Coast&Country Hotels samt Country Licving Hotels.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)