Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flexbuss bygger i Falkenberg

Småländska Flexbuss etablerar sig nu i Falkenberg med nya bussar och ny depå. Bakgrunden är att Flexbuss blev en stor vinnare i Hallandstrafikens upphandling av regiontrafik och skolskjutsar i Halland som genomfördes under 2019. Det innebär att Flexbuss nyinvesterar i 40 nya bussar, samtidigt som företaget nyrekryterar cirka 70 nya medarbetare i Halmstad och Falkenberg.

Flexbuss´ avtal med Hallandstrafiken startar i juni i år och sträcker sig över tio år.

Flexbuss har nyligen förvärvat en industritomt om 9500 kvadratmeter på Vinbergs industriområde utmed E6:an vid Falkenbergsmotet i Falkenbergs kommun. På tomten planerar företaget att uppföra en bussdepå med personalutrymmen, kontor med konferensrum samt en tvätthall avsedd för städ och tvätt av bussar.

Depån kommer rymma omkring femtio bussar vid full utbyggnad. Depån kommer stå klar under hösten 2020.

– Vi ser etableringen i Halland som en viktig del i vår tillväxtstrategi. Förvärvet av industritomten i Falkenberg innebär att vi skapar en god arbetsmiljö för våra medarbetare och bra förutsättningar för städ och tvätt av våra fordon. Närheten till järnvägsstationen skapar samtidigt förutsättningar för att vi snabbt ska kunna vara på plats när behovet av ersättningstrafik uppkommer.

– Byggnationen av bussdepån kommer genomföras av lokala entreprenörer vilket är centralt i vår strategi i samband med etableringar i för oss nya regioner. Intresset hos det lokala näringslivet har varit stort i samband med upphandlingen av entreprenaden. Falkenberg kommuns representanter från näringslivavdelningen har varit och är till stor hjälp för oss med stöd och svar på frågor. Förutom uppdraget avseende skolskjutsarna och regiontrafiken kommer vi också erbjuda A till B resor och transfers med turistbuss till närings- och föreningslivet i Halland, säger David Lindquist, vd på Flexbuss.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)