Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

IAA-mässan i Hannover ställs in

IAA-mässan i Hannover i september ställs in. Bild: Deutsche Messe.

Den stora nyttofordonsmässan IAA i Hannover ställs in i år. Det stod klart på tisdagen. Mässan, som hålls vartannat år, skulle ha ägt rum den 24 – 30 september. Normalt lockar IAA ungefär en kvarts miljon besökare, men mot bakgrund av covid-19-pandemin har arrangörerna nu beslutat att ställa in årets mässa. Nyligen flyttades Innotrans i Berlin från slutet av september till slutet av april nästa år.

Arrangörerna av IAA, den tyska fordonsindustrins branschorganisation VDA, konstaterade på tisdagen att riskerna med pandemin och de åtgärder som myndigheter i olika länder har vidtagit för att begränsa pandemin i grunden har förändrat förutsättningarna för IAA-mässan.

Det är första gången sedan 1962, då IAA:s nyttofordonsmässa etablerades som en separat mässa, som mässan har tvingats ställa in. Nästa IAA i Hannover äger rum 2022.

Redan innan beskedet att IAA ställs in hade bland andra Volvo Bussar beslutat att avstå mässan.

– Vi tittar istället på andra lösningar för att kunna visa våra produkter och skapa kundkontakt, uppger Volvo Bussars presschef Joakim Kenndal för bussmagasinet.se.

Flera andra busstillverkare som Solaris, VDL och Van Hool hade redan innan coronapandemin valt att avstå från IAA och istället välja Innotrans i Berlin.

Nyligen blev det klart att den stora mässan Innotrans, som skulle ägt rum i Berlin 22 – 25 september skjuts upp till slutet av april 2021. Mässan etablerades ursprungligen som en mässa om spårtrafik, men har under senare år också attraherat busstillverkare och hade senast, 2018, en stor avdelning med elbussar.

Redan tidigare har en annan internationell mässa för kollektivtrafikbranschen, IT-mässan IT-Trans som skulle ägt rum i Karlsruhe flyttats. Ursprungligen var mässan tänkt att hållas den 3– 5 mars men är nu flyttad till den 1 – 3 december.

Även den stora europeiska mobilitetsmässan EuMoExpo, har flyttats till december. Mässan skulle ha ägt rum i mässhallarna vid Portes de Versailles i Paris veckan efter midsommar men har på grund av covid-19-pandemin flyttats till den 15 – 17 december.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)