Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina kör åt SJ i Norge

Nobina kör ersättningstrafik åt SJ i Norge.

Bussoperatören Nobina ska köra all ersättningstrafik åt SJ i Norge – både planerad tågersättning och ersättningstrafik vid akuta störningar. Efter att i fjol ha vunnit en stor upphandling tar SJ den 8 juni över trafiken på en rad järnvägslinjer i Norge som också omfattas av avtalet mellan Nobina och SJ Norge.

Bland annat tar SJ över trafiken på Nordlandsbanen mellan Bodö och Trondheim samt Dovrebanan mellan Trondheim och Oslo. I det trafikpaket som SJ tar över finns även Meråkerbanen, Raumabanen, Rørosbanen, Saltenpendelen och Trønderbanen. Tillsammans utgör det som kallas Trafikpakke Nord.

Nobina har redan ett liknande samarbete med andra tågoperatörer.

– Vi gläder oss att ta tag i detta spännande, nya uppdrag och ett tätt samarbete med SJ Norge för att finna de för kunderna bästa lösningarna med målet att reducera tiden från det att en trafikstörning uppkommer till att alternativa transporter är på plats, säger Jan Volsdal, vd för Nobinas norska bolag Nobina AS.

– Vi är glada för att ha fått det här avtalet på plats och ser fram mot ett gott samarbete. Det är avgörande för oss att alternativa transportlösningar vid trafikstörningar vid trafikstörningar gör att vi på ett effektivt och problemfritt sätt får våra passagerare till sina resmål. Det ska alltid finnas en trygghet för de resande att de kommer fram, säger Sverre Høven, vd för SJ Norge, SJ:s norska dotterbolag.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)