Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Viss öppning för Viking Line

Viking Line hoppas kunna köra normal trafik i sommar. Nu öppnar man för passagerartrafik för nödvändiga resor. Foto: Viking Line.

Rederiet Viking Line öppnar från den 14 maj för viss passagerartrafik mellan Sverige, Åland och Finland på fyra av sina fartyg. Detta med anledning av den finska regeringens beslut den 4 maj 2020 om att successivt lätta på några av landets coronarelaterade restriktioner. Lättnaden gäller i det här skedet endast det som klassas som nödvändig passagerartrafik som arbetsresor mm. Fritidsresor är fortfarande stoppade. De nya begränsningarna gäller till och med den 31 maj 2020.

Fyra av Viking Lines sju fartyg är i trafik mellan Sverige, Åland, Finland och Estland. Fartygen transporterar primärt gods, men under perioden 14 – 31 maj är det återigen tillåtet med nödvändiga resor enligt den finska gränsbevakningens definitioner. Mellan fastlandet Finland och Åland kan man fortsatt resa normalt.

– Vi är glada över att Finland nu väljer att delvis avveckla resebegränsningarna. Det är ytterst viktigt att upprätthålla livsviktiga samhällsfunktioner genom att tillåta nödvändig trafik mellan länderna. Vi ser fram emot att så småningom kunna återuppta vår normala trafik med förhoppning om att detta kan ske till sommaren, säger Jan Hanses, vd för Viking Line.

Viking Lines nöjeskryssare Viking Cinderella som normalt avgår varje kväll från Stockholm till Åland kommer att vara fortsatt helt inställd till och med den 15 juni 2020 med hänsyn till svenska UD:s rekommendationer och Folkhälsomyndighetens begränsning av folksamlingar. Trafiken mellan Stockholm, Åland och Helsingfors är helt inställd till och med den 31 maj 2020.

De linjer där Viking Line öppnar för nödvändiga resor under perioden 14 – 31 maj är Stockholm – Åland – Åbo, Kapellskär – Åland samt Helsingfors – Tallinn.

Share Dela

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)