Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

U-lift får nya ägare

U-lift får nya ägare.

U-lift i Backaryd, som bland annat tillverkar rullstolslyftar för bland annat färdtjänstfordon, får ny ägare. Det är Piteåföretaget FRENOs moderbolag FRENO Holdinbg som har förvärvat U-lift från Nordic Vehicle Conversion.

FRENO och U-lift bildar nu en koncern på marknaden för luftfjädringssytem och chassilösningar för fordon samt personliftar för tåg. Försäljningen i Sverige och ett 10-tal exportländer beräknas redan innevarande år (2020) bli över 100MKR med ca 30 medarbetare.

Koncernmodern FRENO Holding ägs av Fredrik Jonsson Umeå, Jan Fransson Piteå, Erik Fahlgren Skellefteå samt Robert Sjölund Stockholm. I dotterbolaget Freno AB går bolagets Vd John Lidman in som delägare och i dotterbolaget U-lift AB går bolagets Vd Mattias Olsson in som delägare.
FRENO och U-lift kommer att fortsätta som självständiga bolag. Båda bolagen uppger sig för närvarande ha en god marknadsposition, orderstock och produktionssituation som möjliggör fortsatt utveckling och tillväxt, och där det i nuläget inte planeras för några förändringar.

– Vi ser många spännande möjligheter i att utveckla både produkter och marknader för både U-lift och FRENO” säger tillträdande Styrelseordförande för FRENO Holding, Fredrik Jonsson, som tidigare varit såväl vd som styrelseordförande i Hybricon.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)