Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

EU-paket om resor och turism

Foto: Ulo Maasing.

Mot bakgrund av att covid-19-pandemin har slagit extremt hårt mot rese- och turistnäringen i hela världen väntas EU-kommissionen på onsdagen anta ett brett åtgärdspaket som omfattar turism, transporter och resande. Paketet kan möjligen göra det något klarare för vad som kommer att gälla i sommar, rapporterar nyhetsbrevet Euractiv som bevakar EU-frågor. Euractiv har tagit del av interna dokument från EU-kommissionen.

Enligt en plan för mötet, daterad den 4 maj, kommer kommissionärerna att diskutera en rad frågor som berör rese- och turistnäringen. Bland de punkter som tas upp finns hälso- och säkerhetsregler för turistorter, hotell och andra inkvarteringsalternativ, liksom riktlinjer för att återuppta hälsomässigt säkra persontransporter.

Vidare väntas EU ta upp frågan om riktlinjer för hur de interna gränserna inom EU kan öppnas, likaså vad som ska gälla för de tillfälliga begränsningarna av icke nödvändiga resor till EU från länder utanför unionen.

Även frågan om vouchers för resor väntas bli aktualiserad, men samtidigt framhålls det i de dokument som Euractiv tagit del av att de punkter som nämns kan komma att ändras av EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)