Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler expressbussar för Vy Bus4You

Ökad efterfrågan gör att Vy Bus4You nu ytterligare ökar sommartrafiken. Samtidigt har företaget fått fem nya dubbeldäckare med stationering i Göteborg. Foto: Vy Travel.

Ökad efterfrågan gör att Vy Bus4You utökar expressbusstrafiken på flera linjer. Tidigare i juni meddelade Vy Bus4You en utökad trafik mot Stockholm i samband med att Folkhälsomyndigheten lättade på reserestriktionerna i landet. Nu öppnar bussbolaget även upp för en utökning av trafiken på samtliga tre linjer under sommaren med cirka 90 till 100 procent. Sommartidtabellen gäller mellan 6 juli och 16 augusti.

– Samtliga linjer kommer nu att få utökade turer med cirka 90 till 100 procent på dagens utbud under sommaren. Framförallt gäller utökningen våra turer på linjen Göteborg–Stockholm, samt Oslo–Stockholm som bland annat stoppar i Karlstad, vilket är en av våra större förbindelser, säger Elvir Rascic, affärsområdeschef på Vy Travel

Anledningen till sommartabellens utökade utbud är ett ständigt ökat intresse och efterfrågan bland resenärerna.

– Under de senaste veckorna har vi sett en stigande ökning av resandet. Den ökningen har blivit ännu högre nu i samband med att de blev tillåtet att resa fritt inom Sverige, lagom till mångas semestrar. Därför känns det viktigt att vi nu utökar våra turer så att vi även kan sprida ut antalet resande per tur, säger Elvir Rascic.

Vy Travel presenterar nu även fem nya bussar till sin bussflotta i Göteborg. De nya bussarna är dubbeldäckare med 66 passagerarplatser. Bussarna kommer att trafikera linjerna Göteborg–Stockholm samt Oslo–Köpenhamn med placering i Göteborg.

Vanligtvis kör Vy Bus4You även flera turer till och från Köpenhamn samt till Köpenhamn Kastrup Airport. Men sedan Danmark stängde gränserna tidigare i våras har Vy Bus4You tvingats avvakta med dessa turer­ – vilket man nu har förhoppningar om att börja köra igen.

– Vår ambition är att kunna köra Oslo–Köpenhamn. Om situationen däremot kvarstår kommer vi att fortsätta utgå från Malmö, vilket vi gör i dagsläget. Vi inväntar just nu ett definitivt beslut från den danska regeringen, säger Elvir Rascic.

Även Norge stängde gränserna samt införde tillfälliga gränskontroller under mars tidigare i år. Trots det så har Vy Bus4You kunnat fortsatt köra till och från Oslo både på sin linje Malmö–Oslo samt Arlanda–Stockholm–Oslo.

– För de som kan och vill har vi fortsatt köra och kommer så även att fortsätta göra vilket känns väldigt viktigt. Sedan är det varje resenärs eget ansvar att följa de restriktioner som gäller vid gränspassering, säger Elvir Rascic.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)