Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lättade reserestriktioner för inrikes resor

Statsminister Stefan Löfven meddelade på torsdagen att reglerna för inrikes resor lättas den 13 juni. Foto: Ulo Maasing.

Restriktionerna för inrikes resor lättas från och med den 13 juni. Det meddelade regeringen på en presskonferens på torsdagseftermiddagen. Men både regeringen och Folkhälsomyndigheten betonar att de lättande reglerna inte är villkorslösa och varnar för att nya restriktioner kommer om smittspridningen ökar.

– Vi öppnar för inrikes resor för symptomfria personer som följer riktlinjerna om social distansering. Men läget är fortfarande allvarligt och faran är inte över betonade statsminister Stefan Löfven(S) på presskonferensen.

– Varje resa ska göras med stor försiktighet.

– Även om vissa restriktioner lyfts återgår inte allt till det normala. Förbudet för större folksamlingar än 50 personer, trängsel på restauranger och reglerna för riskgrupper finns kvar, tillade vice statsminister Isabella Lövin.

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson betonade också nödvändigheten att den sociala distanseringen upprätthålls.

– Annars får vi problem, sa han, och berättade att myndigheterna nu tar fram regler och råd för olika sommaraktiviteter.

Johan Carlson betonade också att passagerare på tåg, bussar och fartyg måste kunna hålla distans.

– Det ligger ett stort ansvar på de ansvariga för transportföretagen och kollektivtrafiken att se till att detta fungerar, framhöll Johan Carlson.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)