Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt för Vårgårdabuss

I samband med att företaget har startat ny trafik i Gislaved har Vårgårdabuss byggt en ny, stor depå. Foto: Borga.

Vårgårdabuss, som är en av delägarna i samverkansbolaget Bivab, startade nyligen upp linjetrafik i Gislaved på uppdrag av Jönköpings Länstrafik, JLT. I samband med det tog företaget också sin nybyggda depå i bruk – en storsatsning från Vårgårdabuss.

Depån har byggts under våren och i början av juni flyttade Vårgårdabuss in för att starta upp sin verksamhet i Gislaved.

Anläggningen har byggts av Borga Plåt AB och består av en bussdepå på 1400 kvadratmeter med verkstad, tvätthall och personalutrymmen. Taket på den stora byggnaden är belagt med bitumen där man placerat solcellspaneler som komplement till fjärrvärmen och i verkstaden finns ett eget reningsverk för spillvattnet för att ha kontroll på utsläpp i avloppsvattnet. I anslutning till verkstaden finns en 105 m lång depå med pulpettak med plats för 30 gasdrivna bussar.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)