Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Persontrafikmässan flyttar till januari 2021

Anders Rudestad, projektledare för Persontrafik: Vi flyttar mässan till 19 – 21 januari 2021. Foto: Ulo Maasing.

Den stora svenska buss- och kollektivtrafikmässan Persontrafik flyttar till januari nästa år. Mässan skulle ha ägt rum på Svenska Mässan i Göteborg i oktober, men på grund av covid-19-pandemin har arrangörerna nu beslutat att skjuta den framåt i tid. Nytt datum för mässan är den 19 – 21 januari 2021.

”Vår förhoppning har varit att kunna genomföra Persontrafik enligt ursprungsplan, men vi har samtidigt stått redo att ompröva denna plan om situationen kräver det. Efter att under de senaste veckorna ha fört en tät dialog med utställare, branschorganisationer och partners har vi landat i beslutet att Persontrafik 2020 flyttar till 19–21 januari 2021”, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Persontrafik arrangeras av Svensk Kollektivtrafik, Sveriges Bussföretag, Sveriges Kommuner och Regioner, Svenska Taxiförbundet, Tågföretagen och Samtrafiken i samarbete med Stockhoilmsmässan och Svenska Mässan.

I den dialog som arrangörerna fört med branschorganisationer och partners har det klart framgått att en flytt till 2021 är vad majoriteten föredrar. Med tanke på den osäkerhet som råder har det funnits tveksamhet och oro kring att genomföra mässan enligt plan hösten 2020.

– Persontrafik är en populär mötesplats för hela Kollektivtrafiksverige. Kollektivtrafiken, både trafikföretag, leverantörer, offentliga beställare och andra intressenter har samtidigt drabbats hårt i spåren av coronapandemin. För alla människor som kämpat för att få sin verksamhet att överleva krisen finns nu ett behov av att mötas och återstarta kollektivtrafiken.

– Att vi väljer att genomföra Persontrafik precis i början av 2021 är en viktig signal till branschen att vi nu satsar för att visa på fördelarna och utvecklingen av klimatsmart kollektivtrafik för hållbara samhällen, säger Anders Rudestad, projektledare för Persontrafik.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)