Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ybuss startar upp trafiken

Expressbnussföretaget Ybuss återupptar trafiken den 17 juni.

Expressbussföretaget Ybuss startar upp trafiken igen sedan den varit pausad från den 24 mars på grund av covid-19-pandemin. Det är fredagens besked från regeringen om att åter tillåta inrikes resande från den 13 juni som ligger bakom Ybuss beslut att återstarta trafiken. Till en början var pausen planerad att vara till den 27 april, men med anledning av den fortsatta pandemin förlängdes pausen.

Ybuss meddelar nu att man avser att starta upp trafiken igen i liten skala från den 17:e juni. Beslutet fattades på måndagen.

För att hålla den sociala distanseringen kommer Ybuss bara att boka halva bussen. Företaget uppger också att man kommer att vara mycket noga med att göra allt för att kunder och förare ska känna att de kan resa tryggt med Ybuss såväl smittskyddsmässigt som i övrigt.

För Byberg&Nordin kommer det inledningsvis bara att vara en buss som går tur och retur från Timrå varje dag. Om det visar sig att kunderna återvänder kommer trafiken att utökas redan under sommaren. Westin Buss kör morgontur från Stockholm till Umeå och åter på natten.

Företaget uppger att man återkommer med turlistor med mera.

Ybuss har trafikerat Norrlandskusten ner mot Stockholm sedan 1970-talet. Företaget ägs av Byberg&Nordin AB och Westin Buss AB.

Taggat som: , , , ,

1 kommentar »

Trackbacks

  1. Ybuss Logga In - Sweden Logga In

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)