Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus etablerar sig i Storbritannien

FlixBus startar nu trafik i Storbritannien, en ny marknad för expressbussjätten. Bild: FlixBus.

Den internationella expressbussjätten FlixBus fortsätter att expandera på nya marknader. Samtidigt kör företaget steg för steg kör igång den trafik som stått mer eller mindre stilla de senaste månaderna på grund av covid-19-pandemin. Från och med torsdagen den 2 juli startar FlixBus upp fyra linjer från London med cirka 200 avgångar i veckan.

Nu lanserar FlixBus sina fyra första linjer på den brittiska marknaden. Målet är att under de närmaste tolv månaderna transportera miljontals passagerare. Även i Storbritannien bygger FlixBus sin närvaro på samarbete med lokala bussföretag som ofta är familjeägda.

– Till att börja med kommer vi att ansluta London, Birmingham, Bristol, Portsmouth och Guildford till vårt växande europeiska bussnätverk, och utökar därefter med fler brittiska städer framöver. Det här är bara början. Vi har stora planer för Storbritannien och ser fram emot att växa till marknadsledare år 2025, säger Andreas Schörling, vd för FlixBus UK.

Samtidigt återupptar FlixBus trafiken mellan Storbritannien och kontinenten. På kontinenten har företaget gradvis sedan slutet av augusti startat upp delar av sin trafik sedan slutet av maj, men än kör man inte med full kapacitet. Även i Sverige har FlixBus åter trafik på delar av sitt linjenät, samtidigt som andra expressbussföretag också har återupptagit delar av sin trafik.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)