Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina vann i Helsingfors

Bussoperatören Nobina har vunnit en ny upphandling av busstrafik i Helsingforsregionen. Kontraktet innebär bland annat att det finska huvudstadsområdet kommer att få sina första elektriska ledbussar. Kontaktsvärdet är drygt 127 miljoner euro (närmare 1,3 miljarder SEK). Det är Helsingforsregionens lokaltrafik, HSL, som har gett Nobina ett utökat förtroende att driva och utveckla stadstrafiken i Helsingfors och Vanda.

Nobina är sedan tidigare väl etablerat i Helsingforsregionen och har flera kontrakt med HSL.

Det nya kontraktet innebär en utvidgad trafik på totalt 68 tursatta bussar, varav 58 bussar kommer att drivas uteslutande på el. Bland dessa återfinns 40 elektrifierade ledbussar, vilka kommer bli de första i sitt slag att trafikera Helsingforsregionen.

Trafikstart är i augusti 2021.

– Vi är mycket glada över att HSL med ett tydligt fokus på miljö och hållbarhet, ger oss möjlighet att tillsammans fortsätta driva och utveckla den kollektivtrafik som möter samhällets behov, säger Petri Auno, vd Nobina Oy.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas till och med den 16 juli 2020.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)