Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Justitieministern till SL: ”Kör fler bussar”

Justitieminister Morgan Johansson(S) avvisar den begäran (klicka här) om en tillfällig lag som SL och länsstyrelsen i Region Stockholm. I begäran vill SL och länsstyrelsen att bussförare, andra förare i kollektivtrafiken samt ordningsvakter och polis ska få rätt att avvisa resenärer om det uppstår trängsel ombord. ”Kör så många bussar att det inte blir någon trängsel”, säger Morgan Johansson till Svenska Dagbladet med adress till SL.

På onsdagen uppgav socialminister Lena Hallengren(S) att ärendet var föremål för beredning i regeringen, men kommenterade i övrigt inte begäran från SL och länsstyrelsen.

Det gör nu däremot justitieminister Morgan Johansson.

– Det bästa är väl att se till att köra så många bussar så att det inte blir trängsel. Det är väl signalen tillbaka till Stockholms län landsting, säger han till SvD.

4 kommentarer »

  1. Vajert Morgan! Äntligen en som fattat att TILLGÄNGLIGHET = FLER BUSSAR och fler hållplatser är viktigt i stadstrafik. Viktigare än hastighet. Dom flesta stadsbor vet att bussar kan fastna i trafiken och rättar sig efter det. Dom flesta åker kortare sträckor, så om ett ”varv” tar 50 eller 54 minuter spelar mindre roll. Vakna Tamsons. .

    • Bravo

      • Det är inte så lätt att sätta in fler bussar om det inte finns förare! Så som bussförarens status sjunkit på grund av upphandlingarna lär det bli svårt att rekrytera förare i framtiden! Som man bäddar får man ligga!

  2. Vad är det som är så bra med det här? Visserligen är idén från Tamsons och Co inte direkt genomtänkt. Å andra sidan har Morgan och ovanstående kommentatorer uppenbarligen inte heller mycket koll. Visst finns det turistbussar, men de är inte så lämpliga för kollektivtrafik. Övrig flotta rullar redan till stor del och det finns inte mycket till resurser att tillgå i övrigt. Hur kör man då fler bussar?!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)