Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Tre av fyra hotellrum i Stockholm tomma i juli – bättre i Malmö och Göteborg

Malmö hade förra veckan den högsta hotellbeläggningen i de nordiska storstäderna. Bilden visar Hotel Savoy i Malmö. Foto: Jorchr/Wikimedia Commons.

Förra veckan, vecka 31, var den bästa för hotellen i Göteborg och Malmö med en beläggning på över 50 procent. Det är dubbelt så högt som i juni, men betydligt lägre än i fjol. Stockholm och de andra huvudstäderna har det tuffare eftersom de normalt har större andel internationella besökare. I Stockholm var beläggningen under juli 25 procent. Lönsamheten är genomgående dålig.

Förra veckan låg snittpriset på ett hotellrum i Stockholm och Köpenhamn 70 procent under det normala, i Göteborg 29,5 procent under det normala. Det tuffare läget för huvudstäderna förklaras av att de normalt har en större andel internationella besökare.

Göteborg & Co uppger att stadens turistbyrå på Kungsportsplatsen har märkt en tydlig ökning av utländska besökare de senaste veckorna. Tyskar, danskar och holländare börjar hitta dit och hotellen säger samma sak. De norska gästerna är fortfarande få och andelen svenskar är stor.

Enligt Benchmarking Alliance var beläggningen på hotellen i de nordiska storstäderna under vecka 31 den här (inom parentes procentuell förändring mot normalt):

Stockholm 25,1% (- 65%)
Göteborg 50,5% (- 38%)
Malmö 57,8% (- 30%)
Köpenhamn 29,8% (-66%)
Oslo 36,6% (-53%)
Helsingfors 32,0% (-60%)

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)