Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stororder på gasbussar till Solaris

Nyligen levererade Solaris 40 gasbussar till Vy Buss i Gävle. Ny har busstillverkaren fått en order på 70 gasbussar till lokaltrafiken i Warszawa. Fot: Solari.

Busstillverkaren Solaris har fått en order på 70 gasbussar till lokaltrafiken i Polens huvudstad Warszawa, MZA Warszawa. Ordern omfattar 40 Solaris Urbino 12 CNG och 30 ledbussar, Urbino 18 CNG. Lokaltrafiken i Warszawa är en stor kund till Solaris. I fjol beställde MZA således 130 elledbussar från den polska busstillverkaren och redan 2015 köpt trafikföretaget sina första tio batteribussar från Solaris.

En av de intressanta lösningarna med de nya gasbussarna till Warszawa är att föraren har en egen kabin och egen entrédörr. Därmed begränsas kontakten med passagerarna och i och med det även risken för smittspridning.

Tolvmetersbussarna har en kapacitet på 90 passagerare, ledbussarna har plats för 135 passagerare. Leveranserna ska vara avslutade i mitten av nästa år. Bussarna drivs med komprimerad naturgas, CNG.

Idag har MZA Warszawa 91 elbussar och 145 gasbussar i trafik. I slutet av 2022 kommer den polska huvudstaden att ha 160 elbussar respektive 305 gasbussar.

Nyligen levererade Solaris 40 gasbussar till Vy Buss för trafik i Gävle – 24 tolvmeters Urbino 12 CNG och 16 ledbussar, Urbino 18 CNG.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)