Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västerbotten ökar biljettkontrollerna

Länstrafiken i Västerbotten ska öka biljettkontrollerna som ett led i arbetet för att motverka trängsel ombord. Foto: Transdev.

Den närmaste tiden kommer Länstrafiken i Västerbotten att utöka biljettkontrollerna. Anledningen är att länstrafiken har konstaterat att resandestatistiken, som man får från biljettsystemet, har visat sig inte stämma överens med hur verkligheten. Länstrafiken behöver korrekt resestatistik så att man kan vidta åtgärder för att minska eventuell trängsel på bussarna.

Länstrafiken konstaterar att man under den här veckan fått rapporter om trängsel på vissa turer i länets kollektivtrafik. Grund- och gymnasieskolorna i Västerbotten har startat denna vecka och på måndag startar universiteten.

”Vår bedömning är att vi kan få utmaningar med trängsel på vissa orter och turer under den kommande perioden. Det är framförallt på de större linjerna till och från Umeå och Skellefteå, men även mellan Lycksele och Storuman. I Umeås stadstrafik kan vi också enligt rapporter se viss trängsel på de större linjerna i rusningstid”, skriver länstrafiken i ett pressmeddelande.

– Redan idag kör vi så mycket trafik vi kan i Västerbotten, vi minskar ombordköpen, tidigarelägger vintertidtabellen i Umeå stadstrafik och sätter in större bussar där det är möjligt. Vi informerar i alla tillgängliga kanaler, får hjälp av länets aktörer att informera och följer resandeutvecklingen för att kunna vidta åtgärder. Vi vill be våra resenärer att fortsätta att sköta sig bra i kollektivtrafiken, undvika att resa på turer med många resenärer och visa omtanke mot varandra, säger Harriet Söder, vd för Länstrafiken i Västerbotten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)