Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

VD-skifte hos Arriva Sverige

Johan Lindgren tar över efter Johan Åhlander som vd för Arriva Sverige. Foto: Arriva.

Arriva Sverige får ny vd. Den hittillsvarande vd:n Johan Åhlander som efter sju år som vd har valt att lämna företaget. Han efterträds av Johan Lindgren som idag ör CFO (Chief Financial Officer) för Arriva Sverige.

Johan Lindgren har varit CFO sedan 2014 och tillträder sin nya tjänst omgående men Johan Åhlander kommer under en period att vara kvar som resurs för att säkerställa övergången.

Johan Lindgren har en magisterexamen i företagsekonomi med inriktning på finansiering samt en kandidatexamen med inriktning på makroekonomi, båda från Stockholms Universitet.

– Under de drygt sju år jag har varit vd har Arriva etablerat sig på den svenska marknaden med en stabil organisation och leverans. Nu är det dags för en ny kraft att fortsätta vårt framgångsrika arbete och med Johan Lindgren får bolaget kontinuitet men också ny kraft som kan fortsätta nå åra affärsmål, säger Johan Åhlander.

– Det känns oerhört inspirerande att få ta över ledarskapet. Arriva Sverige har en fastlagd strategi som jag och övriga i ledningsgruppen kommer att fortsätta att driva. I den strategin har vi fokus på befintliga kunder och kontrakt och att säkerställa en pålitlig leverans och en hög servicenivå. En förutsättning för vår verksamhet är våra kunniga medarbetare och där kommer jag inledningsvis lägga mycket av mitt engagemang, säger Johan Lindgren.

Arriva har inlett rekryteringen av en ny CFO, ett arbete som företaget räknar med bli klart under hösten.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)