Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

BYD in på ny Europamarknad

Den kinesiska busstillverkaren BYD har nu levererat sina första bussar i Tyskland. Bild: BYD.

Kinesiska BYD har nu etablerat sig på ytterligare en europeisk bussmarknad. Den gångna veckan levererades den första elbussen från BYD till lokaltrafikföretagen i städerna Gelsenkirchen respektive Bochum i  delstaten Nordrhein Westfalen.

De båda städerna har beställt sammanlagt 22 12-meters elbussar från BYD. Bussarna ska sättas i trafik på två linjer. De har en kapacitet på 80 passagerare och enligt tillverkaren en räckvidd per laddning på över 200 kilometer.

I samband med utbrottet av covid-19-pandemin började BYD även tillverka munskydd i stor skala. I samband med de första leveranserna donerade BYD också ett parti munskydd att delas ut till passagerare i kollektivtrafiken i de båda städerna. I Tyskland är det obligatoriskt med ansiktsmask för den som reser i kollektivtrafiken.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)