Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

VD-skifte hos IT-företag för kollektivtrafiken

Magnus Andersson, ny vd för Pilotfish.

IT-företaget Pilotfish i Göteborg har tillsatt ny vd för företaget. Det är Magnus Andersson som tar över efter Tomas Gabinus som har lett Pilotfish under 16 år. Pilotfish är ett av de ledande företagen i Europa när det gäller molbaserade systemlösningr för kollektivtrafik. Aktiemajoriteten i Pilotfish förvärvades i början av 2019 av det tyska teknikföretaget Voith. “Som en del i den strategiska expansionen, som den tyska huvudägaren Voith satt upp tillsammans med Pilotfish, behövs nu en ny typ av ledare”, skriver Pilotfish i ett pressmeddelande.

Magnus Andersson kommer senast från en vd-tjänst på Metrum,ett bolag inom elektronik och IT-branschen. Han har lång erfarenhet från ledande positioner inom internationella teknikföretag med expansion i fokus.

Tillträdet sker omedelbart och han ersätter Tomas Gabinus, som efter 16 framgångsrika år lämnar sitt operativa ansvar i bolaget.

Pilotfish har säte i Göteborg och har utvecklat en ombordplattform för digitalisering av bussar, tåg och spårvagnar genom en molnanslutning, som är baserad på standarden ITxPT (Information Technology for Public Transport). Detta möjliggör att samtliga Pilotfish-applikationer, exempelvis för bränslebesparing Fuel Economy, färdskrivarnedladdning och automatiska felrapporteringen, kan kompletteras med ytterligare applikationer som tillhandahålls av specialiserade tredjepartsleverantörer.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)