Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bättre än väntat för Nobina

Nobina överträffar aktiemarknadens förväntningar.

Nordens största bussoperatör, Nobina, går bättre än marknaden hade väntat, trots covid-19-pandemin. Nobina presenterade på onsdagseftermiddagen preliminära siffror som visar på en ökad lönsamhet under räkenskapsårets andra kvartal i år, jämfört med samma period förra året. Nobina tillämpar brutet räkenskapsår, vilket innebär att det andra kvartalet omfattar perioden juni, juli och augusti.

I ett pressmeddelande skriver Nobina att ”som en följd av kraftfulla åtgärder, snabb omställning och retroaktiva intäkter från det första kvartalet 2020/21 har marknadens resultatförväntningar överträffats”.

Nobina räknar med att omsättningen växer med 1,4% jämfört med samma period föregående år och det justerade resultatet före skatt väntas öka med 46 miljoner kronor. Omsättningen under kvartalet väntas bli 2 564 miljoner kronor, och det justerade rörelseresultatet väntas bli 153 miljoner kronor.

”Bakgrunden till resultatförbättringen beror i huvudsak på retroaktiva intäkter (27 MSEK) från avslutade avtalsförhandlingar, där bolaget nått överenskommelser med majoriteten av uppdragsgivarna gällande hantering av pandemins effekter.

Samtidigt har Samtrans Omsorgsresor genomfört en omfattande omställning för att möta samhällets behov av mobila teststationer för Covid-19. Detta sammantaget med den snabba omställningen som bolaget genomfört avseende kostnadskontroll och effektiviseringar bidrar till den samlade resultatförbättringen. Slutligen stärks resultatet även av positiva effekter från kontraktsmigrering i Norge och Finland”, skriver Nobina.

Företaget betonar att alla siffror är preliminära och oreviderade.

Den slutliga rapporten för det andra kvartalet presenteras den 30 september.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)