Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Första Volvon till FlixBus

Den första Volvobussen rullar nu i FlixBus´ färger. Foto: FlixBus.

Expressbussjätten FlixBus sätter idag, fredag, sin första gröna Volvobuss i trafik. Bussen, en Volvo 9700, trafikeras av bussföretaget Larsson-Resman, och ska gå i trafik mellan Karlstad och Stockholm. Därmed är Volvo Bussar nu godkänd leverantör till FlixBus.

Volvo kan nu börja leverera bussar till FlixBus operatörer runtom i landet och inviger idag den första gröna Volvobussen på sträckan Karlstad-Stockholm.

– Med Volvo Bussar får vi en partner som delar våra värderingar om ett hållbart resande och samtidigt har premiumbussar som passar väl in för att möta passagerarnas höga krav på komfort och säkerhet, säger Carl-Johan Hallström, affärsutvecklare på FlixBus.

– Vi och FlixBus har samma syn på att resandet ska vara hållbart, säkert och tillförlitligt. Genom samarbetet kan vi nu utveckla detta tillsammans och på sikt är också ambitionen att stimulera till ett ökat resande med buss, säger Jonas Pettersson, försäljningschef Syd på Volvo Bussar.

Larsson-Resman i Karlstad är FlixBus samarbetspartner sedan 2018. Bussen är en ny Volvo 9700, 13 meter lång med 49 platser, utrustad med bl a Volvo Dynamic Steering (VDS) och adaptiv farthållare.

 FlixBus har ett internationellt linjenät på över 2 500 resmål i 35 länder. I Sverige har FlixBus över 100 resmål och är landets största aktör inom busstrafik för långdistansresor. 

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)