Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vy kör vidare på nedläggningshotad linje

Kör vidare mellan Ludvika och Stockholm. Foto: Ulo Maasing.

Den nedläggningshotade expressbusslinjen mellan Ludvika och Stockholm lever vidare. Linjen har under en längre tid varit under uppföljning och i somras rapporterades det om att busslinjen upphör från och med den 30 september. Nu kommer bussbolaget Vy Travel med nya besked. De skjuter upp ett slutgiltigt beslut om avveckling av linjen och därmed fortsätter de trafikera linjen till och med 31 december 2020 med Vy Bus4You.

– I början av sommaren presenterade ett första initialt beslut att avveckla linjen från och med den sista september i år. Anledningen till detta beslut baserades på en längre uppföljning och framtidsutsikt för linjen,säger Elvir Rascic, försäljningschef på Vy Travel.

Sedan nyheten om att Vy Bus4You skulle sluta trafikera linjen mellan Ludvika–Stockholm har bussföretaget mottagit stort engagemang från privatpersoner i området som argumenterat och stått upp för linjens fortsatta verksamhet.

– Vi har tagit till oss av denna feedback. Därutöver har vi noggrant följt utvecklingen de senaste månaderna och övervägt alla för- och nackdelar. Det beslut som har fattats idag är att vi fortsätter köra linjen till och med 31 december 2020 för att ge linjen ytterligare chans till återhämtning, säger Elvir Rascic.

Linjens fortlevnad är dock fortfarande oklar i nuläget meddelar bussbolaget. Ett ökat resande kan komma att bli den avgörande faktorn i linjens fortsatta överlevnad.

– Huruvida linjen kommer att trafikeras efter december vet vi inte i dagsläget, utan vi kommer att följa utvecklingen löpande och därefter kommer ett nytt slutgiltigt beslut att fattas i december. Något som kan påverka detta beslut är ifall vi ser ett ökat resande vilket är en förutsättning för vår fortsatta verksamhet på sträckan, säger Elvir Rascic.

Linjen trafikerar idag på hållplatserna Ludvika, Smedjebacken, Söderbärke, Fagersta, Västerås och Stockholm.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)