Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mobilapp lättar på trycket för trafikledning

Bild: Klartext Bussbokning.

Nu lanseras en ny mobilapp som gör jobbet lättare för trafikledning och samtidigt eliminerar all pappershantering och förenklar kontakterna mellan trafikledning och bussförare. Det är Klartext Bussbokning, som ingår i Transiro Eco Transport, som lanserar en helt ny tilläggsmodul för sitt planeringssystem för beställningstrafik, skoltrafik och linjetrafik.

Klartext Bussbokning används idag av cirka 140 bussföretag och den nya appen används nu hos ett par företag som testar den.

– De som vi talat med visar ett stort intresse för appen, säger Fredrik Schön på Transiro Eco Transport.

Den mobilapp som företaget nu introducerar digitaliserar och automatiserar hela det arbetsflöde som är kopplat till körordrar. Pappershanteringen försvinner, samtidigt som trafikledningens arbete blir effektivare och kommunikationerna med förarna förenklas. Samtidigt förenklas faktureringen.

Bussförarna får sina uppdrag direkt i telefonen sedan de installerat appen. Då får de tillgång till körordrar, arbetsscheman och tjänstebeskrivningar. Körordrarna skickas automatiskt till appen, bekräftas av bussföraren som låser sina uppdrag i appen.

Trafikledningen ser vilka förare som bekräftat uppdragen och kan i realtid följa körningen. Under körningen kan föraren lämna noteringar till trafikledningen.

I samma stund som föraren markerar körningen som avslutad finns alla data kopplade till faktureringen tillgängliga på bussföretagets kontor. Appen återkopplar körtid, körsträcka och hastighet samt jämför uppgifterna med planerad körsträcka.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)