Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Apostlahästar nytt alternativ i Västtrafiks app

Nytt alternativ i Västtrafiks app. Bild: Västtrafik.

Avgångar varje sekund. Västtrafik tar till nya grepp för att stimulera människor att gå istället för att resa kollektivt kortare sträckor. Det sker genom att gång blir en ny funktion i Västtrafiks app To Go. Förutom att som vanligt visa nästa tur med buss eller spårvagn visar appen numera även tiden det skulle ta att promenera kortare sträckor. Även vid sökningar på Västtrafiks hemsida får resenärerna nu även upp gång som resealternativ på kortare sträckor.

– Genom att snabbt kunna se när du är framme om du väljer att gå en kortare sträcka hoppas vi att fler väljer det istället för att vänta på näst tur. Många kommer kanske att upptäcka att gång-alternativet ibland är det snabbaste, det har ju faktiskt avgång varje sekund, säger Lars Backström, vd, Västtrafik.

För att minska trängsel ombord har Västtrafik sedan i mars uppmanat sina resenärer att gå eller cykla istället för att resa kollektivt under rusningstid.

Trängsel i kollektivtrafiken förekommer fortfarande och därför fortsätter Västtrafik att uppmana resenärer till att välja bort kollektivtrafiken när det är möjligt.

– Vi fortsätter att köra all trafik vi kan men det är viktigt att vi också fortsätter att hjälpas åt och att de som kan undviker att resa under rusningstid. Genom att gå lämnar du plats på bussen och får dessutom en dos vardagsmotion vilket ju har stora hälsoeffekter, säger Lars Backström.

I den senaste versionen av Västtrafik To Go lanserar Västtrafik även möjligheten att söka sin resa via en karta. På kartan kan resenären se hållplatser i närheten av sin egen position eller platsen den ska resa till och på så sätt söka fram bästa resealternativ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)