Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19-anpassade kryssningar med konsert

Tallink Silja börjar konsertkryssa igen med Silja Galaxy. Foto: Tallink Silja.

Den pågående covid-19-pandemin har slagit mycket hårt mot såväl besöksnäring som kultur- och nöjesbranschen. Nu introducerar Tallink Silja ett nytt konsert- och kryssningskoncept ombord på Silja Galaxy – kryssningar med konserter och middag under namnet Galaxy Seated – Dinner & Show.

Först ut är Eric Gadd, The Mamas, Lina Hedlund och John Lundvik som tillsammans med liveband sammanstrålar för sexton konserter under åtta kryssningar ombord på Silja Galaxy med start 16 oktober. För konferencierskap och underhållning mellan konserterna står Emma Molin, manusförfattare och skådespelare känd från bland annat humorgruppen Grotesco.

– Vi erbjuder långt mer än bara en transport över Östersjön. Vi erbjuder upplevelser, och det vill vi fortsätta med. Som en av Sveriges största bokare av artister är vi glada över att nu kunna återstarta vår underhållning på ett anpassat sätt, och vi ser att det finns ett enormt sug efter att komma ut och uppleva musik och kultur igen, säger Marcus Risberg, vd för Tallink Silja.

– Kultur- och musikbranschen har drabbats oerhört hårt av Coronapandemin och det är helt avgörande att vi nu kan starta upp vår verksamhet och få ut våra artister på scenerna igen.

Konceptet går under namnet Galaxy Seated – Dinner & Show och erbjuder en cirka 75 min lång konsert som kombineras med en showmeny i någon av fartygets restauranger. För konserten bokar alla gäster ett eget bord på förhand. Bokning kan göras i olika kategorier, där premiumborden ligger närmast scenen och inkluderar dryckespaket.

För att undvika köer och trängsel finns dedikerade trygghetsvärdar som säkerställer en smidig och kontrollerad entré och utgång och visar gästerna till sina bord.

För att säkerställa att ett tillräckligt avstånd kan upprätthållas i publiken hålls två konserter per kväll med ett begränsat antal platser.

– Det har varit, och är fortfarande, en tuff tid för många av oss. Men krisen har också tvingat fram nya idéer och kreativa lösningar. Med detta nya koncept vill vi visa att det går att erbjuda upplevelser och underhållning även under rådande omständigheter, säger Marcus Risberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)