Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik vill få fler att gå och cykla

Västtrafik satsar på projekt för ett ökat hållbart resande. Foto: Thomas Harrysson.

Västtrafik satsar nu på flera projekt för att öka andelen hållbart resande i Västsverige, bland annat genom att få fler att gå och cykla mer. Det sker genom att Västtrafik tar över verksamheten Hållbart resande väst, en kompetens- och projektplattform som bland annat driver flera gång- och cykelprojekt.

Projekten gäller bland annat kombinerad mobilitet, där invånare testar nya resvanor i en kombination av olika färdsätt till exempel cykel och kollektivtrafik. Andra initiativ rör hållbart resande i näringslivet, få fler att cykla på vintern och en satsning på att få fler skolbarn att gå och cykla till och från skolan.

– Projekten är en del av den som nu går över till Västtrafik, men vi jobbar också med att stärka kunskapsläget och påverka samhället i riktning mot ett ökat hållbart resande, säger Sara Persson, teamledare, Hållbart resande väst som nu blir en del av Västtrafik.

– Vi tar en allt mer central roll i att påverka attityder och beteenden mot ett mer hållbart resande både gentemot medborgare och beslutsfattare. När fler går, cyklar eller åker kollektivt minskar utsläppen, trängseln på vägarna avtar och staden blir mer attraktiv att vistas i, säger Lars Backström, vd, Västtrafik.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)