Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kortare resor med FlixBus

Kortare resor än i fjol är vad som gäller för höstlovsresenärerna med FlixBus. Foto: Ulo Maasing.

Inför höstlovet ser expressbussföretaget FlixBus ett annorlunda resmönster än tidigare hos sina kunder. Det lokala resandet har ökat och flertalet resenärer reser inom en radie om cirka 30 mil. I fjol reste flest resenärer till Norge och Danmark.

Enligt bokningssiffrorna kommer flest FlixBus-resenärer att åka till Stockholm, Göteborg och Linköping. Förra året reste många resenärer även till Oslo och Köpenhamn men i och med lokala restriktioner i samband med covid-19 ser FlixBus en minskad efterfrågan på resor till de nordiska grannländerna.

– Vi ser att resandet sakta återhämtar sig från i våras. Vi är inte tillbaka där vi var i fjol men vi ser att bokningarna sakta ökar. Däremot ser vi att resmönstret ändrats, i fjol reste våra passagerare längre och över gränserna men i år ser vi att fler väljer att resa mer lokalt med en restid på max 2-3 timmar, säger Kajsa Ekelund, PR-chef på FlixBus.

För resenärer som oroar sig för att beläggningen är hög så rekommenderar FlixBus att resenären väljer en dag med lite lägre beläggning. Bussbolaget hänvisar även till hemsidans bokningsindikator som visar hur bokad bussen är.

– Vi vill att våra resenärer ska känna sig trygga med att resa med oss. Avgångar tidigt på veckan är oftast mindre bokade än framåt helgen, så kan man resa en måndag istället för fredag så rekommenderar vi det. Samtliga av våra bussar har WiFi, så det går bra att studera eller jobba under resan, avslutar Kajsa Ekelund.

FlixBus´ topp-5-destinationer under höstlovet är
1. Stockholm
2. Göteborg
3. Linköping
4. Jönköping
5. Norrköping

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)