Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kraftigt ner för Mercedes och Setra

Globalt sjönk Daimler Buses försäljning under det tredje kvartalet med 43 procent. I Europa var nergången mindre. Foto: Daimler Buses.

Daimler Buses, där Mercedes-Benz och Setra bussar ingår, redovisar en kraftig nergång i försäljningen under det tredje kvartalet i år. Orsaken är covid-19-pandemin. Nergången har främst drabbat turistbussarna. Det framgår av Daimlerkoncernens kvartalsrapport som presenterades på fredagen.

Globalt sjönk Daimler Buses försäljning av bussar och busschassier med 43 procent under det tredje kvartalet, jämfört med samma period i fjol. I absoluta tal minskade försäljningen från 8 957 till 5 115 enheter.

I EU30, det vill säga EU-länderna samt Norge, Schweiz och Storbritannien, sjönk försäljningen med 23 procent, från 2 474 till 1 897 enheter. På den tyska hemmamarknaden höll Daimler Buses ställningarna med en nergång på endast sex procent.

På den stora latinamerikanska marknaden minskade försäljningen med 55 procent och i Mexiko med 71 procent.

När det gäller lönsamheten särredovisar Daimler Trucks & Buses numera inte bussarna. Den sammanlagda försäljningen för såväl lastbilar som bussar minskade dock med 20 procent under det tredje kvartalet, jämfört med samma tid förra året, från 11 483 miljoner euro till 9 230 miljoner euro. Rörelseresultatet sjönk från 838 till 541 miljoner euro.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)