Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Namninsamling till stöd för gruppresebranschen

Foto: gök Buskomfort.

Gruppresebranschen glöms bort under den pågående covid-19-pandemin. Istället tenderar debatten att fokusera på andra delar av reseindustrin och besöksnäringen. Därför har en av landets största gruppresearrangörer, Rolfs Flyg & Buss, startat en namninsamling för att lyfta fram gruppresorna i debatten, stottagruppresor.se.

Gruppresor bär en oerhört stor och viktig social roll i samhället, menar företaget. Gemensamma utflykter, aktiviteter, middagar och den obligatoriska ”bussfikan” upplevs tillsammans med det övriga resesällskapet. En gruppresa skiljer sig i många avseenden mot andra sätt att resa, främst för att resan är minst lika viktig som själva resmålet.

”Med namninsamlingen vill vi stötta arrangörer, bussbolag och besöksmål som på ett ansvarsfullt sätt kan bidra till sociala kontakter och möten, och därmed skänka glädje. Vi vill också med hjälp av stödet skapa diskussioner och lyfta frågan om ett fortsatt stöd till företag i resebranschen under 2021,” skriver Rolfs Flyg & Buss.

– Oftast målas resor upp som något negativt, till exempel genom flygskam. Men man glömmer ofta bort de positiva delarna, där ser vi att gruppresor är viktiga. Den sociala hälsovinsten är stor när människor får träffas och umgås med andra människor. Delad glädje är dubbel glädje, säger Emanuel Karlsson, vd på Rolfs Flyg & Buss.

– Vår bransch sysslar med resor utomlands i grupp, som främst nyttjas av äldre resenärer. Gruppresebranschen är den mest utsatta i hela Sverige, trots det så nämns den inte överhuvudtaget. Vi får inget riktat stöd, samtidigt som kulturen får mångmiljonbelopp. De utsatta branscherna i Sverige måste få ett fortsatt stöd 2021, säger Emanuel Karlsson.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)