Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Stängda framdörrar är en del av det nya normala”

Kommunal i Skåne välkomnar stängda framdörrar ytterligare ett år. Foto: Ulo Maasing.

”Det är en sak att hänga ett plexiglas i en butik och en helt annan att omgärda en förare som framför ett fordon i en kanske stressig trafiksituation. Hen måste ha fri sikt utan blänk eller imma.” Det skriver två företrädare för Kommunal i en debattartikel i Helsingborgs Dagblad, där de reagerar mot att Skånetrafikens chef för affärsområde buss, Saman Tondnevis, anser att det för allas bästa är dags att öppna framdörrarna på bussarna (klicka här).

De två företrädarna för Kommunal, Tina Christensen, ordförande för Kommunal avdelning Skåne samt Therese Ekelöv, sektionsordförande för Kommunal trafik, teknik, djur och natur, skriver att de välkomnar Arbetsmiljöverkets förslag till beslut att låta framdörrarna på bussarna vara stängda till och med den 2 november nästa år.

– Det är ett vettigt beslut som kom till efter ett gediget arbete av Kommunals fackliga företrädare. Men det är en åtgärd som Skånetrafiken har motsatt sig och protesterat mot sedan den först kom på tal i mars. Bolaget har på alla sätt försökt hitta andra, enligt egen utsago, bättre lösningar.

– Vi tänker att det är en del av det ”nya normala” och att resenärerna gillar läget och kan vänta på sin tur innan de hoppar på och av bussen, skriver de.

– Hur vi än försöker fokusera på vad Saman Trondnevis säger om omsorg om bussförarnas trygghet och trivsel och resenärernas reseupplevelse, så hamnar vi där. I pengarna, skriver Christensen och Ekelöv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)