Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik byter namn och utseende

Fler av Västtrafiks expresslinjer får nya namn och ny design i december. Foto: Eddie Löthman.

I samband med tidtabellsskiftet den 13 december byter Västtrafiks expresslinjer Gul, Rosa och Blå express både namn och utseende. Med enhetliga namn och ny design ska det bli enklare att resa kollektivt och välja rätt linje, menar Västtrafik.

– Expressbussarnas syfte är att vara en snabb länk mellan yttre områden och centrala bytespunkter. I det nya designkonceptet blev förkortningen av express X. Förändringen är ett led i arbetet med att utveckla kollektivtrafiken och göra det tydligare för resenärerna. Expresserna kommer alltså fortfarande att gå men med nya namn, säger Mikael Olsson, chef för trafikfrågor, Västtrafik.

För att resenärer lätt ska kunna identifiera en expressbuss vid ett byte på en större hållplats kommer bussarna att bli rosa framtill. Färgen kommer även att gå igen på destinationsskylten fram på bussen och på de digitala skyltarna vid hållplatser.

Även Västtrafiks stomlinjer får ny design. Foto: Ulo Maasing.

Resterande expressbussars namn och utseende ändras i samband med nya trafikavtal. Arbetet förväntas vara helt klart 2026.

Även Västtrafiks stomlinjebussar kommer att få ny, enhetlig design som ska göra dem lättare att känna igen. Bussarna blir gröna framtill på motsvarande sätt som expressbussarna blir rosa. Bussar på några linjer har redan börjat bytas ut, bland annat på linje 16. Stombusslinjerna behåller däremot sina nuvarande namn.

– Enhetliga namn och design kommer göra det enklare att resa och hitta rätt, både för vana och nya resenärer, säger Mikael Olsson.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)