Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Julkryssningar till Visby ställs in

Den ökade smittspridningen gör att Tallink Silja ställer in hälften av julkryssningarna till Visby. Foto: Tallink Silja.

Den ökade smittspridningen av covid-19 gör att rederiet Tallink Silja har beslutat att ställa in de första två av fyra planerade julkryssningar till Visby. Ursprungligen hade Tallink Silja planerat avgångar den 27 november samt den 4, 11 och 18 december, men de två första kryssningarna ställs nu in.

Tallink Silja uppger att man noga följer hur situationen utvecklas och avser att återkomma med besked om kryssningarna den 11 och 18 december.

Kryssningarna är utvecklade i nära samarbete med Visby Centrum som i sin tur stått i tät dialog med smittskyddsläkare på Gotland.

– Ända sedan pandemin bröt ut har vi ställt om och anpassat verksamheten med våra gästers och vår personals hälsa och säkerhet som högsta prioritet. Vi har implementerat en lång rad åtgärder för att minska risken för smittspridning, och dessa känner vi oss trygga med. Men när smittspridningen nu ökar i flera regioner och myndigheterna uppmanar alla att hjälpas åt så är detta ett sätt för oss att dra vårt strå till stacken, säger Marcus Risberg, vd för Tallink Silja.

– Vi vet att stora ansträngningar har gjorts med att anpassa verksamheterna i Visby för att kunna erbjuda en mysig julstämning på ett säkert sätt för såväl våra gäster som lokalbefolkningen och därför känns det såklart väldigt tråkigt att behöva ställa in. Vi är många inom besöksnäringen som har det otroligt tufft just nu

– Vi har haft 26 anpassade inhemska kryssningar hittills under pandemin som fungerat väldigt väl. Men under rådande omständigheter handlar det om att visa solidaritet med framför allt sjukvården.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)