Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny generation växellådor från MAN

MAN.s nya generation växellådor finns på stads- och regionbussar, inom kort även på turistbussar från såväl MAN som Neoplan. Foto: MAN.

Busstillverkaren MAN lanserar nu en ny generation automatiska växellådor, ZF EcoLife 2. Först ut med den nya växellådan blir MAN:s stads- och regionalbussar. Snart kommer också en version för turistbussarna MAN Lion´s Coach, Neoplan Tourliner och Neoplan Cityliner.

EcoLife 2 är åtta kilo lättare än föregångaren, främst därför att det separata kylsystemet för retardern har tagits bort och istället integrerats med det övriga kylsystemet. Den automatiska stopp-/startfunktionen bidrar också till ytterligare minskad bränsleförbrukning för lätthybridversionen av stadsbussen Lion´s City. Men även på andra modeller bidrar EcoLife 2 till minskad bränsleförbrukning jämfört med föregångaren.

Bland andra fördelar med den nya generationen finns, enligt MAN, enklare underhåll, längre intervaller för oljebyte, en retarder som kopplas ur när bussen körs på första växeln och motorn nästan går på tomgång istället för som tidigare på andra växeln med mera.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)