Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

”Skott mot buss ett angrepp på samhället”

Kristoffer Tamsons (M), ordförande i Svensk Kollektivtrafik. Foto: Ulo Maasing.

Ett angrepp på kollektivtrafiken är ett angrepp på hela samhället. Det säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för Svensk Kollektivtrafik, med anledning av att en buss i linjetrafik i Borås på måndagen utsattes för beskjutning med ett luftvapen. ”Vi har under senare år sett att man medvetet ger sig på kollektivtrafiken, som ses som en symbol för det samhälle man vill agera mot. Den utvecklingen måste vi slå tillbaka mot”, säger Tamsons till SvT Nyheter Väst.

Att det var ett luftvapen som användes i Borås minskar inte allvaret i angreppet, menar Tamsons.

– Inte alls. Detta är ett överlagt angrepp på kollektivtrafiken i syfte att skada. Alla som försökt framföra ett tungt fordon i rusningstrafik vet hur svårt det är. Det krävs inte mycket för att en buss ska köra i diket eller in i fel körfält, säger han till SvT.

Tamsons efterlyser skärpt lagstiftning och att kollektivtrafiken och dess medarbetare omfattas av samma lagskydd som blåljuspersonal har.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)