Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Petroleum och biodrivmedel blir drivkraft

Johan G Andersson, vd,Drivkraft Sverige. Foto: Drivkraft Sverige.

Svenska Petroleum och Biodrivmedelsinstitutet , SPBI byter namn för att signalera att man tar ett bredare grepp om omställningen till hållbar mobilitet med förnybara lösningar som biodrivmedel till väg, flyg, sjöfart och arbetsmaskiner. Branschen öppnar även upp för gränsöverskridande samarbeten för att driva på omställningen till förnybara lösningar. Det nya namnet är Drivkraft Sverige.

– Det pågår en snabb omställning hos våra medlemsbolag. Det som idag är utvecklingsprojekt kan bli en brygga till nästa steg i omställningen eller bli standardlösningar imorgon. För att manifestera denna förändring som ger hållbar mobilitet för hela Sverige döper vi nu om SPBI till Drivkraft Sverige, säger VD Johan G Andersson.

Omställningen handlar enligt organisationen om att ställa om produktionen för att öka andelen förnybara drivmedel och fånga in betydande volymer av koldioxid från produktionen av drivmedel. Den handlar också om att driva projekt tillsammans med fordonsindustrin för att konvertera dieselmotorer så att de kan drivas med hållbara biodrivmedel.

Drivkraft Sverige pekar också på att Flera branschaktörer ger sig också in på andra energiområden. Det handlar till exempel om att producera el av vindkraft för att möta det ökande behovet av elektrifiering och att allt fler drivmedelsstationer erbjuder biodrivmedel och elbilsladdning. Man framhåller även att det finns ett ökat behov av fler samarbeten mellan olika sektorer, där olika energislag kan användas

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)