Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Regeringen aviserar hjälp för paketresor

Finansminister Magdalena Andersson (S) aviserade på måndagen att regeringen ser över ett stöd till paketresearrangörer.

Regeringen ser över olika möjligheter att hjälpa paketresearrangörer med återbetalningar till resenärer som köpt en resa men sedan inte kunnat åka på grund av covid-19-pandemin. Det sa finansminister Magdalena Andersson (S) på en presskonferens på måndags-eftermiddagen.

– Vi ser allvarligt på situationen i paketresebranschen. Det finns fortfarande resenärer som inte har fått tillbaka sina pengar för resor som har ställts in. Vi ser över möjligheterna att stödja paketresearrangörerna så att de kan återbetala resenärer som ännu inte har fått tillbaka sina pengar.

– Vi jobbar nu med olika lösningar och ser på de rättsliga förutsättningarna, både nationellt och på EU-nivå. Vi hoppas kunna återkomma i frågan så snart som möjligt, sa Magdalena Andersson.

– Finansministerns uttalande om stöd avseende paketresor är intressant. Det är viktigt att åtgärder inom området utformas i dialog med företrädare för oss och andra som företräder landets paketresearrangörer så att det blir en bra lösning för både företag och konsumenter, kommenterar Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)