Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stöd till företag förlängs året ut – ”Oerhört välkommet” säger Bussföretagen.

Januaripartierna förlänger stödet till företag året ut. Foto: Sveriges Riksbank.

Regeringen och samarbetspartierna L och C har enats om att förlänga omställningsstödet till företag och omsättningsstödet till enskilda näringsidkare året ut. Det skriver företrädare för januaripartierna i en debattartikel i Aftonbladet (klicka här) på fredagen. ”Oerhört välkommet”, kommenterar Anna Grönlund, branschchef på Sveriges Bussföretag.

”Läget i Sverige är mycket allvarligt och flera mycket ingripande restriktioner införs nu. Situationen är särskilt svår för företag i branscher som påverkas av restriktioner för att begränsa smittspridningen och av att människor tar sitt ansvar och anpassar sitt beteende. Det gäller inte minst företag inom restaurang- och besöksnäringen”, skriver finansminister Magdalena Andersson (S), centerns tillförordnade ekonomisk-politiske talesperson Rickard Nordin, Mats Persson, ekonomiskpolitisk talesperson (L) samt Per Blund (MP), biträdande finansminister och fortsätter:

”Vi ser ett behov av att förlänga omställningsstödet till företag och omsättningsstödet till enskilda näringsidkare ytterligare. Vi ger därför redan nu besked om en förlängning till november och december. Den exakta utformningen får vi återkomma till. Självklart kommer vi därutöver att se över behovet av förstärkta stöd till kultur och idrott och andra branscher som drabbas särskilt av nya restriktioner.”

– Beskeden om förlängt omställningsstöd till drabbade företag och förlängt omsättningsstöd till enskilda näringsidkare året ut från regeringen och samarbetspartierna är oerhört välkomna. Sverige kommer därmed i fas med övriga nordiska grannländer som redan förlängt sina motsvarande stöd året ut.
– Nu ser vi fram emot att få se villkoren och detaljerna för de förlängda stöden. Och att företagen måste kunna söka dem tidigare än februari, då årsskiftet passerat och många företag gjorts sina bokslut, kommenterar Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)