Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flygplatschef satsar på kollektivtrafik

Mona Glans, idag chef för Stockholm Bromma Airport, blir ny trafikdirektör i Region Blekinge och chef för Blekingetrafiken.

Mona Glans, idag flygplatsdirektör för Bromma Stockholm Airport, blir ny trafikdirektör i Region Blekinge. Därmed blir hon chef för Blekingetrafiken och ska leda utvecklingen av länets kollektivtrafik. Tjänsten som trafikdirektör i Blekinge har varit vakant sedan den tidigare trafikdirektören Sören Bergerland gick i pension.

Mona Glans är 54 åroch har haft olika chefspositioner inom resebranschen och flygbranschen under de senaste 25 åren. Hon har arbetat på Swedavia de senaste elva åren, bland annat som flygstationschef på Ronneby Airport mellan åren 2009 och 2017 och de senaste tre åren som flygplatsdirektör på Bromma Stockholm Airport. Där har hon bland annat haft uppdraget att modernisera flygplatsen. Hon har också varit styrelseordförande i Visit Blekinge.

Som ny trafikdirektör får Mona Glans uppdraget att leda Blekingetrafiken, en verksamhet som har en årlig omsättning på 550 miljoner kronor och som omfattar all kollektivtrafik i länet: busstrafik, tågtrafik, skärgårdstrafik och serviceresor.

– Kollektivtrafiken har en stor och viktig roll i människors vardag och att få vara med och utveckla den tillsammans med andra, ser jag som en spännande utmaning, säger Mona Glans.

Tjänsten som trafikdirektör har varit vakant sedan den förre trafikdirektören Sören Bergerland gick i pension. Exakt när Mona Glans tillträder är ännu inte klart.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)