Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånetrafiken: Stödet räcker inte

Skånetrafiken: Regeringens stöd täcker bara intäktstappet under mars – juni. Foto: Ulo Maasing.

De tre miljarder som regeringen lovat som stöd till kollektivtrafiken fördelades som vi tidigare rapporterat på tisdagen av Trafikverket (klicka här). ”Välkommet men otillräckligt”, kommenterar Skånetrafiken. Stödet på tre miljarder till de regionala kollektivtrafikmyndigheterna innebär att Skånetrafiken har fått 469 miljoner, vilket motsvarar fallet i intäkter under covid-19-pandemins första månader.

– Det är det är glädjande att vi får full kompensation för månaderna mars till juni. Det kompenserar för våra förlorade intäkter i början av pandemin. Men vi kan också konstatera att det inte räcker för att kompensera för resten av året. Vi har fortfarande ett resande som ligger på ungefär hälften mot föregående år, säger Ulf Welin, tillförordnad trafikdirektör på Skånetrafiken.

Efter oktober var Skånetrafikens intäkter 996 miljoner lägre än budget. Nu hoppas man på att resandet återgår till normala volymer så fort pandemin klingar av.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)